Rychlá nakládaná cibule
- tkubickova
- 16. 2. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 3. 6.
Jednoduchý recept na nakládanou cibuli, která může být přílohou prakticky k čemukoliv.
Suroviny:
1 velká červená cibule, tence nakrájená
1 1/4 hrnku jablečného octa
1/2 hrnku vody
3 lžíce krystalového cukru
1 lžička soli
Špetka rozdrcených červených paprikových vloček (volitelné)

Postup:
Krok 1: Cibuli nakrájíme na měsíčky
Cibuli umístíme do velké nádoby s pevně uzavíratelným víčkem.
Krok 2: Přivedeme k varu na středním ohni ocet, vodu, cukr a sůl
Ve středně velkém hrnci na středním ohni přivedeme ocet, vodu, cukr a sůl k varu. Mícháme, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Přidáme červené paprikové vločky, pokud používáte, a pak směs nalijeme přes cibuli.
Krok 3: Necháme vychladnout na pokojovou teplotu
Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, pak zavřeme sklenici víkem a vložíme do lednice, dokud nebudeme připraveni použít, minimálně alespon 2 hodiny.
Cibule vydrží v lednici až 1 měsíc.
Dobrou chuť
Velmi jednoduchý recept, kterým potěšíte nejen svoje bříško, ale i vašich blízkých. Sdílejte recept na sociálních sítích, aby se o něm dozvěděli i vaši přátelé.
Komentáře