top of page

Rychlá nakládaná cibule

  • tkubickova
  • 16. 2. 2024
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 3. 6.




Jednoduchý recept na nakládanou cibuli, která může být přílohou prakticky k čemukoliv.


Suroviny:

  • 1 velká červená cibule, tence nakrájená 

  • 1 1/4 hrnku jablečného octa

  •  1/2 hrnku vody 

  • 3 lžíce krystalového cukru 

  • 1 lžička soli 

  • Špetka rozdrcených červených paprikových vloček (volitelné)


rychlá nakládaná cibule
rychlá nakládaná cibule

Postup:


Krok 1: Cibuli nakrájíme na měsíčky

Cibuli umístíme do velké nádoby s pevně uzavíratelným víčkem.


Krok 2: Přivedeme k varu na středním ohni ocet, vodu, cukr a sůl

Ve středně velkém hrnci na středním ohni přivedeme ocet, vodu, cukr a sůl k varu. Mícháme, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Přidáme červené paprikové vločky, pokud používáte, a pak směs nalijeme přes cibuli. 


Krok 3: Necháme vychladnout na pokojovou teplotu

Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, pak zavřeme sklenici víkem a vložíme do lednice, dokud nebudeme připraveni použít, minimálně alespon 2 hodiny. 

Cibule vydrží v lednici až 1 měsíc.


Dobrou chuť

Velmi jednoduchý recept, kterým potěšíte nejen svoje bříško, ale i vašich blízkých. Sdílejte recept na sociálních sítích, aby se o něm dozvěděli i vaši přátelé.

 
 
 

Komentáře


bottom of page