top of page

Banana bread - Banánový chlebíček

Aktualizováno: 2. 5. 2024

Jak zužitkovat přezrálé banány? Zkuste recept na tradiční americký Banana bread


Suroviny:

  • 2 hrnky hladké mouky

  • 1 čajová lžička jedlé sody

  • ¼ čajové lžičky soli

  • ¾ hrnku hnědého cukru

  • ½ hrnku másla

  • 2 vejce, rozšlehaná

  • 2 ⅓ hrnky rozmačkaných přezrálých banánů

 


Postup:


Krok 1: Připravte si troubu

Předehřejte troubu na 175 stupňů C. Jemně vymažte formu na pečení o rozměrech 23x13 cm


Krok 2: Smíchejte suroviny

Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. V jiné velké míse mixérem vyšlehejte hnědý cukr a máslo, dokud nedostanete hladkou směs. Přidejte rozšlehaná vejce.


Krok 3: Rozmačkejte banány

Přidejte rozmačkané banány do směsi s moukou a promíchejte, dokud se nespojí. Těsto nalijte do připravené formy na pečení.


Krok 4: Pečte

Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle vložená do středu chleba nevyjde čistá, asi 60 minut. Nechte chléb vychladnout ve formě asi 10 minut, poté ho vyklopte na drátěnou mřížku a nechte úplně vychladnout.

 

Dobrou chuť

Velmi jednoduchý recept, kterým potěšíte nejen svoje bříško, ale i vašich blízkých. Sledujte náš facebook a instagram pro více takových receptů.

 
 
 

Comments


bottom of page